Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Het actief en expressief bezig zijn doorbreekt de vicieuze cirkel waarin gedachten soms terecht kunnen komen en leidt tot nieuwe inzichten. Het handelingsgerichte brengt wat stil staat in beweging, is leuk om te doen en bekrachtigt de positieve ervaring van het moment. Bij creatieve werkvormen wordt een beroep gedaan op onbewuste behoeften en gevoelens en is dus bij uitstek geschikt om deze bewust te maken.

Doordat je de situatie in eerste instantie vanaf een hele andere kant hebt benaderd, ontstaan er vrijwel altijd verrassende maar ook bruikbare inzichten.

Estana organiseert verschillende creatieve workshops, die in de eerste plaats vooral leuk en ontspannend zijn om te doen.

In contact met jezelf

Schilderworkshop persoonlijke ontwikkeling

In deze workshop ontdekt u waar u zich op dit moment het beste in kunt ontwikkelen.

Eerst bepaalt u drie te onderzoeken ontwikkelgebieden. Vervolgens werkt u dit uit, waarbij u een onderscheid maakt tussen de huidige situatie en de gewenste toekomstige situatie. Aan het eind van elke oefening is er ruimte voor persoonlijke reflectie.

Geef uw interesse aan bij

Nu inschrijven

Programma:

- Bepalen ontwikkelpunten

- Visualiseren gewenste situatie

- Uitwerken huidige en gewenste situatie

- Terugkoppelen persoonlijk inzicht

Kosten: 49,-- Euro

Datum: Nieuwe data worden gepland. 

Workshop collage maken

Het maken van een collage is een heerlijke bezigheid. Tegelijkertijd zegt het eindproduct iets over de vraag: "wie ben ik?" Met behulp van een stapel tijdschriften en andere materialen (denk bv. aan stof) gaat u intuïtief aan de slag met de collage. Uiteindelijk levert dit een heel persoonlijk eindresultaat op, waarin u vanuit uw onderbewuste iets zegt over uzelf. Deze workshop is vooral leuk en ontspannend, maar u krijgt ook individuele aanknopingspunten voor persoonlijke groei.

Kosten: 49,-- Euro

Datum: vrijdag 20 april 2012 19.30-22.00 uur

Nu inschrijven

Programma:

- uitleg collage maken

- geleide visualisatie

- zelf aan de slag

- theepauze

- vervolg zelf aan de slag

- bespreken eindresultaat en individueel advies op maat

Praktische informatie workshops

De workshops worden gegeven in Inspiratiecentrum Papendrecht. Op alle workshops zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die te vinden zijn op de contactpagina van deze website. De kosten zijn inclusief BTW en inclusief materialen en hapjes en drankjes.

Tijdens deze training krijgt u in een kort tijdsbestek aan de hand verschillende oefeningen inzicht in uw eigen persoonlijke kracht.

Bovendien leert u sociale vaardigheden die uw persoonlijk functioneren in zowel uw werk als uw dagelijkse leven verbeteren.

Programma:

- Zelfanalyse

- Doelen stellen

- Assertiviteit

- Communicatie

- Timemanagement

Kosten: 75,-- Euro

Datum: Nieuwe data worden gepland. Geef uw interesse aan bij

Nu inschrijven

Timemanagement

Weet u niet meer waar u de tijd vandaan moet halen om alles te doen wat u moet doen? Stelt u alles uit tot het laatste moment? Dan is deze workshop wellicht iets voor u. Tijdens deze training leert u hoe u uw doelen en prioriteiten helder krijgt. Door middel van oefeningen met mindfulness en meditatie leert u uw aandacht te richten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit uw concentratie verbetert en stress vermindert.

Programma:

- Doelen en prioriteiten stellen

- Organiseren en structureren

- Mindfulness

Kosten: 49,-- Euro

Datum: Vrijdag 8 juni 2012 13.30-15.00 uur

Nu inschrijven

Communicatieve vaardigheden

Vindt u het moeilijk om te onderhandelen? Wilt u mensen heldere feedback geven, ook wanneer de boodschap die u heeft niet zo leuk is? Wilt u meer effect bereiken met uw communicatie? Dan is deze training iets voor u.

Programma:

- Niveaus en vormen van communicatie

- Feedback geven

- Onderhandelen

- Grenzen stellen

Kosten: 75,-- Euro

Datum: Nieuwe data worden gepland. Geef uw interesse aan bij

Nu inschrijven