Nieuw: e-coaching

Wilt u vaak contact met uw coach en dat doen waar en wanneer u wilt dan is e-coaching voor u de juiste vorm. Bij e-coaching loopt alle contact via de mail en eventueel sms. U heeft meestal vaker contact met de coach dan bij de traditionele vorm van coaching. Door de hoge frequentie ontstaat er een dynamisch proces. Afhankelijk van het doel helpt de coach u zelfs aan uw doelstellingen te herinneren door middel van sms-jes.

Bij e-mailcoaching maakt u gebruik van geschreven taal. Uit onderzoek blijkt dat het schrijven over gebeurtenissen bijdraagt aan de cognitieve en emotionele verwerking van deze gebeurtenissen. Bovendien kunt u zowel uw eigen mails als de feedback en vragen van de coach vaker nalezen.

Voor wie is e-coaching geschikt?

e-coaching is in principe voor iedereen geschikt. Wel is het noodzakelijk dat u in staat bent om te typen en de beschikking heeft over internet. Net als bij de traditionele vorm van coaching is ook e-coaching niet bedoeld voor mensen met een duidelijke psychologische aandoening. e-coaching kan in het bijzonder geschikt zijn voor mensen met weinig tijd of mogelijkheid om te reizen. Mensen met een verlegen persoonlijkheid vinden e-coaching vaak prettiger dan de traditionele vorm van coaching.

Voor welke vragen is e-coaching geschikt?

e-coaching kan voor ongeveer dezelfde vraagstukken worden ingezet als bij de traditionele vorm van coaching. Er zijn wel een aantal situaties waarbij e-coaching extra effectief is gebleken. Dit komt met name door de mogelijkheid om frequent contact te hebben. Daardoor zijn vragen die te maken hebben met motivatie en het veranderen van zogenaamde vastgeroeste gewoonten uitermate geschikt voor deze methode.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden kan door het inschrijfformulier op de contactpagina in te vullen. U ontvangt dan een intake formulier. Na invullen en opsturen van dit formulier, ontvangt u een factuur. Nadat deze betaald is, gaat het traject van start.

Tarieven

Voor deelname aan e-coaching betaalt u een vast bedrag per periode. Na het invullen van het intake formulier doet de coach een voorstel voor en traject en de daarbij behorende kosten. Na bevestiging van dit voorstel ontvangt de deelnemer een factuur. Na betaling van deze factuur start het traject.