Coaching is een individuele begeleidingsvorm, waarbij u tijdens een aantal gesprekken van gemiddeld 1,5 uur naar een bepaald doel toe werkt. Dit doel kan onder meer gaan over de volgende vraagstukken:

- Omgaan met ingrijpende veranderingen;

- Aandacht beter leren richten;

- Minder piekeren;

- Beter omgaan met stress;

- Beter omgaan met conflicten;

- Persoonlijke effectiviteit verbeteren;

- Meer zelfvertrouwen krijgen;

- Betere balans bereiken tussen werk- en thuissituatie.

- Leren omgaan met overweldigende emoties (angst, boosheid, verdriet)

Als coach werk ik clientgericht. Dit betekent dat voor mij de coachee centraal staat en niet het toepassen van een bepaalde methode. Tijdens het coachingstraject maak ik wel gebruik maken van verschillende professionele methoden, afhankelijk van het doel en de behoefte. Ik pas daarbij zoveel mogelijk methoden toe, waarvan het effect in wetenschappelijk onderzoek is gebleken. Enkele methoden zijn:

- Cognitieve gedragstherapie;

- Aandachttraining;

- NLP (neuroliguistisch programmeren);

Verder pas ik aspecten uit systemisch werk, voice dialogue. provocatieve coaching en de focustechniek van Eugene Gendlin toe. De toepassing van technieken is echter altijd ondergeschikt aan het interpersoonlijke contact.

De coachingstrajecten die ik begeleid kunnen gemiddeld na 6 sessies worden afgerond. Ik vind het iedere keer weer mooi om na enkele sessies te horen dat zowel de omgeving als de coachee zelf ontdekt dat een structurele verandering heeft plaatsgevonden.

Hoewel de coachvraag breed kan zijn, ben ik vooral gespecialiseerd in mensen die veel piekeren en daar last van hebben en mensen die soms vastlopen in hun emoties.

Wanneer is coaching niet geschikt?

Coaching is een individuele begeleidingsvorm. Hoewel ik wel gebruik maak van methoden die ook in therapie worden gebruikt, is er een wezenlijk verschil. Wanneer u behandelt wilt worden voor een psychische aandoening (depressie, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornis etc), is psychologische behandeling noodzakelijk. Wanneer u uitsluitend kennis wilt verhogen op een bepaald gebied, is een training meer op zijn plaats.

Neem contact op voor het maken van een afspraak. Afspraken in het weekend of de avonduren zijn mogelijk.

Nieuw: e-coaching

Wilt u vaak contact met uw coach en dat doen waar en wanneer u wilt dan is e-coaching voor u de juiste vorm. Bij e-coaching loopt alle contact via de mail en eventueel sms. Kijk voor meer informatie bij e-coaching.